Se her hvor meget ferie du har til rådighed.
Ferie til rådighed i |
|||
---|---|---|---|
Måned | Saldo | Brugt/Planlagt | Til rådighed |
{{m.date | date:'d. MMM yyyy'}} | {{m.account| number:'1.2-2'}} | {{m.available | number:'1.2-2'}} |
Bemærk: Denne simple beregning har ikke alle dine data til rådighed. Der tages derfor forbehold for beregningsfejl.
Er du ansat eller stopper i ferieåret, så angiv det i "Ansat dato" og/eller "Stop dato" felterne. Er du ansat før ferieårets start behøver du ikke angive noget.
Hvis du har ferie overført fra et tidligere år eller en anden arbejdsgiver kan det angives i "Brugt/Planlagt" kolonnen med et minus foran. Har du f.eks. fået overført 5 dage fra sidste ferieår kan du angive "-5" i "Brugt/Planlagt" for september måned.
Hvis din arbejdsuge ikke er på 5 dage, så kan det angives i feltet "Arbejdsdage pr. uge". Iflg. loven optjner du stadig 2,08 dag pr. måned, men dine planlagte og afholdte dage neskrives forholdsmæssigt. Har du f.eks. en 4-dages arbejdsuge, så tæller en feriedag som 1,25 dag (5/4).
I TimeMap kan dine medarbejdere altid kan se hvor meget ferie de kan råde over. Prøv TimeMap
Den nye ferielov er væsentlig vanskeligere at administrere end den gamle. Blandt andet skal der tages højde for følgende ændringer:
For virksomheden betyder det at der skal tages stilling til en række spørgsmål som f.eks.:
Med TimeMap lettes administrationen af den nye ferielov. Systemet beregner optjening og tilskriver det optjente til saldoen løbende. Afholdt ferie trækkes fra den rigtige saldo i overlap perioden, så I ikke behøver at holde styr på det.
Den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020. Fra den dato optjener en fuldtidsmedarbejder 2,08 feriedag hver måned som må afholdes med det samme. Den 1. oktober 2020 tilskrives der således første gang 2,08 dag på medarbejderens nye feriesaldo og disse kan afvikles frem til 31. december 2021.
Ferie der er optjent fra 1. januar 2019 til 31. august 2019 tildeles medarbejderen den 1. maj 2020. For en fuldtidsmedarbejder betyder det at der tildeles 16,64 dages ferie. Denne ferie kan afholdes fra 1. maj til 31. august 2020 og evt. rest overføres til det nye feriesystem, så de kan afholdes fra 1. september 2020 til 31. december 2021.
Ferie optjent efter den gamle ordning fra 1. september 2019 til 31. august 2020 indefryses “Lønmodtegernes Fond for Tilgodehavende Feriemidler” (Feriefonden) og udbetales først når medarbejderen går på pension. Feriefonden står for at forrente medarbejdernes feriepenge frem til de udbetales. Virksomheder må selv bestemme om de vil indbetale den optjente ferie til Feriefonden eller selv forrente den skyldige ferie (forventet 3% årligt). Medarbejdernes ferie er garanteret mod virksomhedens konkurs af Feriefonden.
Ferieloven giver kun mulighed for at afholde det ferie som er optjent, men da man godt må stille medarbejderne bedre end loven, så kan virksomheden beslutte at der nå afholdes ferie forud for optjeningen. Det vil løse problemet hvor en medarbejder ønsker at holde en uges ferie i december og en uge i januar.
Det kommer an på hvordan man plejer at afvikle sin ferie. Der er i loven forsøgt at tage hensyn til at man “altid har ferie nok”, ved at det gamle optjeningsår overlapper det nye fra september til december. Derfor vil man ikke starte med en saldo på 0 feriedage i september, men have en evt. rest fra året før som kan afholdes frem til 31. december. Umiddelbart bortfalder den gamle ferie den 1. januar og man vil derfor kun have 8,32 (4*2,08) feriedage optjent i januar. Har man imidlertid brugt noget af den nye saldo før januar vil saldoen være tilsvarende lavere og man kan have problemer med at afholde en uges ferie uden at gå i negativ. Et andet eksempel kunne være at man ønsker at holde ferie i skolernes ferie og derfor vil holde 1 uge i efterårsferien, 1 uge i vinterferien og 3 uger i sommerferien. Det vil kun kunne lade sige gøre uden at gå i minus, hvis man har optjent ferie før de nye regler træder i kraft og har gemt ferie fra den gamle ordning, således at efterårsferien afholdes med dage optjent i det gamle ferieår.
På vores Mobil App kan medarbejderen se hvor mange feriedage der er til rest både på den nye og gamle saldo. Da man med den nye ferielov vil kunne planlægge ferie før den er optjent vises hvor meget der kan planlægges i indeværende ferieår
TimeMap skaber styr på ferie og fravær
Medarbejderne kan på deres telefon se deres feriesaldo og ansøge om ferie.
Lederne får overblik og kan godkende/afvise ansøgninger om ferie og andet fravær.
Ferie og fravær kan overføres til jeres lønsystem. På den måde vedligeholdes saldi automatisk i lønsystemet. TimeMap supporterer mange lønsystemer, men er jeres lønsystem ikke supporteret kan det laves mod betaling
TimeMap kan overføre ferie og andet planlagt fravær til jeres Outlook så I kan se hinandens fravær i kalenderen og stadig kun oprette det een gang (tillægsmodul)